För varje ny prenumerant nu värvar till Lyrikvännen bjuder Norstedts förlag på en poesibok. Läs mer om titlarna nedan, eller på Norstedts hemsida.

En prenumeration kostar 380 kr. En ungdomsprenumeration för dig till och med 25 år kostar 299 kr. Prenumeration utland kostar 530 kr, inklusive porto. Prenumerationer betalas med faktura.

Fyll i dina och den nya prenumerantens uppgifter i formuläret nedan och välj vilken bok du vill ha. Vi skickar böckerna till den angivna angiven adressen så fort vi kan.


Premieböcker


Om böckerna:

Elisabeth Berchtold har i sin tredje diktsamling Modersmyter begett sig in i modersmytens djupa skogar. Bland hundar, hindar och harar jagar Diana jägaren, skjuter mödrar vagnen framför sig.

Helena Bobergs Röd melankoli är en poesisamling där cellerna och bilderna muterar. Tumörerna gnistrar som stjärnor alltmedan diktjaget kämpar för att behålla kontakten med världen och med kroppen.

I Nachla Libres diktsamling Tiden har sett allt formar sömnlösheten och stadens sorl tankarna . Orden tickar fram i realtid i en debutbok som är både filosofisk och politisk, vardaglig och storslagen.

Jonas Modigs diktsamling Punkterna på kartan är en expedition i tid och rum, utan början eller slut. Den rör sig genom naturen och årstiderna, via minnen och nedslag i det stora lilla som finns runt husknuten eller på någon avlägsen turistort. På sitt särpräglade sätt låter Jonas Modig det outsägliga komma oss alldeles nära.

Anna Greta Wide var en av de mest lästa unga poeterna under 1940-talet, men har nu länge varit nästan bortglömd. En väska med efterlämnat material har under ett drygt halvsekel gömt en litterär skatt. Det är hög tid att läsa Anna Greta Wides dikter – i vår tid. Vem vänder i ljus mitt mörker innehåller de dikter som publicerades mellan 1942 och 1964. Sedan kan allting hända innehåller tidigare opublicerade dikter, utkast och fragment från åren 1940 till 1965.